hellevgaard-01.jpg
hellevgaard-02.jpg
hellevgaard-03.jpg

Mel

Kornet er dyrket på gårdens marker og fremstillet på eget mølleri.

Melet indeholder ikke melbehandlingsmiddel, hvilket er grunden til den korte holdbarhed, men til gengæld bevarer brødet den naturlige farve i stedet for at være kunstigt bleget.

Melet indeholder dele af både kim og skaldele og man bevarer derfor den gode smag af korn og et stort indhold af vitaminer og mineraler i brødet.

Hvedemel

Vi laver flere typer mel af hvede.

Hvedemel

Hvedemel er sigtet på sold 350my. Denne er velegnet til fiberrige og mættende brød og boller.

Ekstra fin hvedemel

Ekstra fin hvedemel er sigtet på sold 200my. Denne er velegnet til fine theboller, kager, småkager og øvrige formkager.

Grahamsmel

Grahamsmel er en grovere type hvedemel. Denne er god til grove brød og boller, dog anbefales at tilsætte hvedemel i dejen, da det ellers bliver meget tungt bagværk.

Spelt

Vi laver 2 typer speltmel.

Fuldkorns Speltmel

Speltmel er en grahamstype.

Speltmel

Sigtet speltmel er en fin spelt, og som da spelt har et højt indhold af protein er den at sammenligne med durummel.

Rug

Rugmel

Rugmelet er en grahamstype. Det vil sige at, det er sigtet på et lidt groft sold.

Knækkede Rugkerner

Knækkede rugkerner er som nævnt, rugkerner som kun er knækkede.

Både rugmel og knækkede rugkerner er fast ingrediens i rugbrød, men kan også bruges i grove brød og boller. Man får dog det bedste resultat ved også at tilsætte hvedemel.

Mel fra Hellevgård

Mel fra Hellevgård

Mel fra Hellevgård

Mel fra Hellevgård